Skip to content

We hebben GroenWest geholpen met de keuze het VvE beheer intern of extern te organiseren. Daarna is een selectie uitgevoerd om de beste externe beheerder te kiezen. VvE besturen zijn betrokken om de overgang soepel te laten verlopen. Intern zijn medewerkers opgeleid om de eigenaarsrol goed in te vullen. Ook de servicelijnmedewerkers hebben een cursus gekregen.

Wij zijn actief geweest voor Vestia als interim VvE beheerders. In roerige tijden zorgden twee medewerkers van Gedeeld Eigendom voor een gegarandeerde omzet van de VvE beheerafdeling van enkele tonnen. Tussentijds hebben zij intern mensen opgeleid om als VvE beheerder aan de slag te gaan.

We hebben twee VvE-portefeuilles overgenomen bij De Alliantie VvE Diensten vanwege de afwezigheid van vaste beheerders. Het overnemen van de lopende zaken en het organiseren en voorzitten van ca. 50 ALV’s is probleemloos door ons ingevuld.

We hebben een flinke klus geklaard voor Mitros door de verkoopportefeuille (c.a. 2500 woningen) verkoop gereed te maken. Daarnaast hebben we nog eens 1500 woningen gesplitst voor strategische keuzes in de toekomst. We hebben tevens het VvE beheer uitbesteed, de eigenaarsrol mede vormgegeven en de medewerkers opgeleid hiervoor. Mitros kan nu vooruit met haar verkopen en kent de valkuilen van de grooteigenaar in VvE’s.

Voor de junior-beheerders van Yver hebben we een speciaal opleidingstraject ontwikkeld. In 10 klassikale sessies worden per dagdeel lastige onderwerpen bij de kop gepakt door een specialist uit de praktijk. We laten de junioren nadenken, kennismaken en discussiëren over regels, wetgeving en allerhande voorkomende problemen uit de praktijk. Door iedere sessie een andere specialist uit ons netwerk hierin te betrekken worden de onderwerpen vanuit verschillende invalshoeken belicht. Zelfs voor de ervaren beheerder is de opleiding hierdoor leerzaam.

Voor VvE Beheer Amsterdam hebben we een complexe portefeuille van ca. 40 VvE’s tijdelijk waargenomen in de laatste maanden van het vergaderseizoen. Op deze wijze heeft VvE Beheer Amsterdam in een drukke periode op keurige wijze aan hun verplichtingen richting de klant  voldaan.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?